Knyginėjimai. Trumpai | Įkvepiantys ir paslaptingi skaitiniai jaunimui | Alma littera

2024-04-03
Knyginėjimai. Trumpai | Įkvepiantys ir paslaptingi skaitiniai jaunimui | Alma littera

Mėgstate skaityti įkvepiančias istorijas? O gal pasiilgote fantastinių elementų ir norite nusikelti į nepažįstamus pasaulius? Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė „Delfi“ laidoje pristato tris jaunimui skirtas naujienas, kurios įkvėps ir suintriguos.

 

R. J. Palacio „Baltoji paukštė“ (vertė Gabija Karpauskaitė).

Ar lengva trylikametį įkvėpti savo gyvenimo istorija?

Džiuliano močiutė, tikėdamasi, kad šis pasimokys iš jos pačios klaidų, nusprendė anūkui papasakoti Antrojo pasaulinio karo metu įvykusią istoriją apie jauną žydų mergaitę Sarą. Ji, bėgdama nuo nacių arešto, buvo išgelbėta savo bendraklasio. Tiesa, mergina anksčiau iš jo tyčiojosi, mat berniukas turėjo negalią, o jo šeima buvo nepripažinta visuomenės. Tačiau staiga viskas apsiverčia – Saros bendraklasis ir jo artimieji tampa merginos gelbėtojais ir tais, kurie rizikuoja savo gyvybėmis, kad ją išgelbėtų.

„Baltoji paukštė“ – paveiki istorija jaunimui apie gerumą, drąsą, pasipriešinimą ir išgyvenimą.

 

Mel Hartman „Dingę. Tuneliai. Pirma knyga“ (vertė Daumantas Gadeikis).

Kaip įprastą gyvenimą gyvenanti šešiolikmetė Džordža sužino, jog pasaulis nėra toks, kokį jį įsivaizdavo?

Knygos „Dinglę. Tuneliai. Pirma knyga“ pagrindinė veikėja – ypatinga. Ji turi galią regėti tunelius, kuriais keliaujama iš vieno pasaulio į kitą. Tad yra priimama į arką – vietą, kur gyvena žmonės ir ateiviai. Džordžai lemta būti kapitone, kurios darbas – pasitikti svečius iš kitų pasaulio.

Ši pirmoji naujos M. Hartman fantastinės dilogijos jaunimui dalis žada iki paskutinių puslapių prikaustančią intrigą ir daugybę nuotykių. Kviečiame į juos leistis kartu!

 

Malina Falch „Šiaurės pašvaistė. Kelionė į trolių slėnį. Pirma knyga“ (vertė Saulė Ilgė).

Grafinis romanas „Šiaurės pašvaistė. Kelionė į trolių slėnį. Pirma knyga“ – puikus pasirinkimas mėgstantiems mitologinės tematikos skaitinius.

Vieną naktį mergaitę Sonją aplanko nepažįstamasis iš kito pasaulio ir įteikia jai talismaną. Susidomėjusi ji pasiryžta vykti drauge į stebuklų šalį, kur ją pasitinka vikingai, troliai ir kalbantys gyvūnai. Visgi, netrukus mergaitė supranta, kad kitame pasaulyje jos laukia ne tik įvairūs nuotykiai, bet ir pavojai, mat ne visi džiaugiasi Sonjos apsilankymu. Kuo baigsis kelionė į trolių slėnį?

Leiskitės į literatūrines keliones po paslaptingus pasaulius su „Alma littera“ naujienomis.

 

Susijusios knygos